Foredrag 10. maj 2023

Livet i rummet

NASA

Hvordan ser astronauters hverdag ud i rummet? Det vil Poul Knudsen fra Danish Aerospace Company (DAC) fortælle om, når han holder foredrag på Observatoriet
onsdag d. 10. maj kl. 19-22.

 

DAC har de seneste 40 år leveret motionsudstyr og medicinsk måleudstyr til bemandet rumfart, hvor de er med i kravspecifikation, design, fremstilling og brugersupport. DAC har desuden været et af ESAs operationelle support centre, som har hjulpet videnskabsfolk med at implementere medicinske forsøg i rummet.

DAC har et unikt indblik i astronauters hverdag i rummet og de daglige udfordringer, der opstår. Foredraget vil gøre dig klogere på bemandet rumfart, astronauternes hverdag og DACs bidrag til livet i rummet.

PROGRAM

Kl. 19.00: Velkomst og præsentation

Kl. 19.15: Foredrag – del 1

Kl. 20.00: Kaffepause

Kl. 20.15: Foredrag – del 2

Kl. 21.00: Besøg i Discovery Dome for at se Danmarks største teleskop. Hvis vejret tillader det, vil der være observationer ved Brorfelde Astronomiske Vennekreds.

Kl. 22.00: Tak for i aften.

Billetter koster 150 kr. pr. person.

Billetter købes her:  Liv i rummet

Medlemmer af Brorfelde Astronomiske Vennekreds får rabat på  foredraget. Kode til opnåelse af rabat findes i nyhedsbrevet til medlemmerne.

Arrangementerne bliver til i samarbejde mellem Brorfelde Astronomiske Vennekreds, Folkeuniversitet Tølløse og Observatoriet. Temaet for forårets BAV-foredrag er: Rumrejsen 2023. Foredragene kan både opleves samlet og uafhængigt af hinanden.